xbox

Microsoft, som för oss äldre är mer känt som företaget bakom den revolutionerande mjukvaran Windows och som leds av vxboxlogoärldens rikaste man Bill Gates, är också en ledare inom spelkonsol industrin. Det är nog inte alla som känner till att xbox är en Microsoft produkt. I denna artikel kommer vi ta en titt på spelkonsolen xbox, dess historia och kända speltitlar.

Första gången xbox såg ljuset var år 2001 och gjorde stor succé eftersom nu kunde man spela spel med spelkonsolen online, och mot andra spelare. Denna feature är känd som xbox live. Några år senare släppte Microsoft xbox 360 och spelkonsolen gjorde ännu större succé än sin föregångare. Anledningarna till varför xbox 360 gjorde så bra ifrån sig må vara många. Dels teknikens utveckling, som gjorde det möjligt att streama multimedia via spelkonsolen i  Xbox live. Men förmodligen var det produkten Kinnect som gjorde den stor förändringen. Likt Wii och andra spelproducenter, vill man nå ut till så många som möjligt på den demografiska kartan, och inte endas till sk. gamers. Genom skapandet och lanseringen av xbox tillbehöret Kinnect blev detta slutligen möjligt. För er som inte vet vad Kinect är, så är det en spelkontroll med består av en kamera, som läser av sin omgivining. Man kopplar den till sin xbox och placerar den antingen uppe på teven eller på TV bänken. Kinect avläsarens rörelser med andra ord, gör det möjligt att använda sin egen kropp som spelkontroll. Detta är snäppet vassare än Wii på många olika sätt, och man slipper oroa sig för att ens handkontroll flyger iväg i rörelserna, för där finns ingen. Med Kinect dök flera underhållande spel upp för hela familjen.  Gamla Sonic gjordes om till Kinect version, och en rad lika sportspel där man måste röra på sig en hel del för att lyckas. Motionsspel som tex. Dance Central, där hela familjen kan träna upp sin dansteknik och dessutom gör det hela till ett tävlingsmoment.

2013 släppte Microsoft en helt ny xbox spelkonsol som går under namnet Xbox One. Vi lär antagligen se fler spelkonsoler från xbox i framtiden.

Speltitlar

Xbox spel finns det mycket av. För alla som älskar spel och ser sig själv som en gamer, så är xbox nästan ett måste. Titlar från de största spelproducenterna i världen som till exempel EA Games och Ubisoft och båda en rad spel för som går att spela på xbox.  Några exempel på spel är, Call of Duty, Battlefield, Counter Strike, Halo, Fifa, Grand Theft Auto och många fler.

Letar du efter att köpa en xbox spelkonsol eller spel, då rekommenderar jag att ni köper spelen  här.

 

Leave a Reply