Playstation

playstationSpel stationen PlayStation från japanska Sony är en av de populäraste spelkonsolerna i världen. Redan 1994 kom den första Playstation konsolen, men det stora genombrottet för Sony Playstation var när den andra versionen äntligen dök upp. Playstation 2 som den heter nådde marknaden för femton årsedan, år 2000. Enligt Wikipedia så är Playstation 2 den spelkonsol som sålts  mest någonsin. Hela 150 miljoner exemplar världen över. Även Playstation 3 och 4 har också varit oerhört framgångsrika, men man kan ju fråga sig vad som är så speciellt med Sony Playstation.

Först och främst var Playstation 2 revolutionerande på sitt sätt, år 2000 fanns det ingen spelkonsol som kom i närheten av Playstations spelupplevelse, och många gamers blev direkt frälsta vid denna spelkonsol. Eftersom spelkonsolen såldes i så många exemplar, insåg många spelutvecklare att om marknaden är så pass stor för TV spel så finns det också plats för spel och i massor. Fram tills idag har det gjorts över 3000 speltitlar till Playstation 2. Det stora utbudet av bra tv-spel är en annan anledning till varför Playstation blivit så stort.

Förutom att konstant utveckla sin stationära spelkonsol till bättre modeller och locka nya spelare med nya möjligheter och spel, så har Playstation vid sidan om utvecklat flera portabla spelkonsoler. Denna produkt är även känd som Sony PSP. Den första i raden av framgångsrika portabla spelkonsoler såg ljuset 2005 och den senaste versionen går under namnet Playstation Vita PCH-2000, som lanserades 2014. Tekniken har gått framåt, batterierna håller längre och skärmen är självklart en touch screen, precis som våra mobiltelefoner.

Playstation Speltitlar

Som vi tidigare skrivit så har det gjorts tusentals spel till Playstation. Eftersom Sony Playstation är så oerhört populärt i Tv -spels gemenskapen, så satsar nästan all spelutvecklare på att göra sina spel fullt kompatibla med Sony Playstation. Det finns även unika TV-spel som man inte kan spela på någon annan spelkonsol än Sony Playstation.

Här kan man spela spel från bland annat spelproducenter som EA Games, Konami, Ubisoft. Spel från mindre spelföretag finns också tillgängliga. För att få en bra översikt av spel per spelkonsol (dvs Playstation 2,3 och 4) så rekommenderar jag att göra en sökning på Google. Sök Playstation Games, och ni kommer att få en lång lista på spel som gjorts för Playstation och per modell. Jag kan dock ej garantera att det är alla spel som någonsin gjorts.

Känner ni för att köpa en Playstation 4 eller en portabel playstation så kan man köpa det i internet butiken här nedan genom att klicka på länken.

Leave a Reply